Een makkelijk en vegetarisch recept met weinig ingrediënten maar zo lekker!
Dit recept is voor 3 á 4 personen.
Ingrediënten:
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 200 gram champignons / bospaddenstoelen of mix hiervan
- 300 gram risottorijst
- 150 ml witte wijn
- 800 ml bospaddenstoelen bouillon
- 100 gram parrano geraspte kaas
- 3 el olijfolie
Bereiding:
Snipper het uitje en de knoflook.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten.
Voeg de risottorijst toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg hierna de witte wijn toe en blijf roeren.
Zodra de wijn is opgenomen voeg je een deel bospaddenstoelen bouillon toe en laat dit opnemen door de rijst.
Dit herhaal je gedurende 15 minuten tot het vocht is opgenomen en daarna steeds weer een beetje bouillon toe te voegen.
Ondertussen blijf je goed roeren zodat het niet aan kan branden.
Na 15 minuten voeg je de champignons en/of bospaddenstoelen toe voor nog 5 minuten met het laatste beetje bouillon.
Roer 3/4 van de geraspte kaas door de ristotto en laat het 2 minuten smelten met de deksel op de pan.
Hierna kun je opscheppen en strooi je de overgebleven kaas over je bord.
Heerlijk en makkelijk, eet smakelijk!
Waar koop ik bospaddestoelen bouillon? Gewoon bij AH?
Ik heb zelf bouillon gemaakt van huismerk AH bouillonblokjes, ik denk dat ze bij de meeste supermarkten te vinden zijn bij de andere smaken bouillonblokjes 🙂
En als je geen alcohol wil gebruiken, kan je dan iets anders kiezen?
Ja hoor! Je kunt de witte wijn vervangen door hetzelfde aantal ml. bouillon. Van 2 bouillonblokjes heb je een liter bouillon. Succes!