Deze super lekkere erwtensoep kan niet mislukken! De tweede dag is ie zelfs nóg lekkerder. Er is genoeg om extra porties in te vriezen of uit te delen.

 

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 3 preien in halve ringen
  • 2 winterwortels
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 gr. spliterwten
  • 2 bosjes selderij
  • 1 grote ui
  • 2 aardappels
  • 1 handje verse peterselie
  • 3 blokjes runderbouillon
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 500 gr. speklapjes / schouderkarbonade
  • 5 peperkorrels
  • zeezout
  • zwarte peper uit de molen
  • 3 liter water
  • 2 ambachtelijke rookworsten

 

Bereiding:

Zet een ruime pan met 3 liter water en de bouillonblokjes op en breng aan de kook.
Was de spliterwten en voeg deze samen met de peperkorrels toe aan het water. Laat het 2 uur zachtjes pruttelen.
Snij het vlees klein en voeg het toe. Schep met een schuimspaan het schuim uit de pan.
Snij vervolgens de groenten en aardappels en voeg ze toe.
Breng het geheel op smaak met de kruiden.
Warm de rookworst op, snijd in kleine plakjes en voeg toe aan de soep.
Nu is het klaar.

Eet smakelijk!