Heel simpel en lekker! Pasta zonder pakjes en zakjes, wat kruiden en lekker veel groenten. Ik ben er dol op! Indien gewenst kun je vlees toevoegen of kh-arme spaghetti maken.

 

Ingrediënten:

  • 75 gr. (volkoren) pasta per persoon
  • (of bij spaghetti vervang je de helft van de spaghetti door 1 extra courgette die je tot sliertjes maakt met de spirelli)
  • 5 of 6 tomaten
  • 3 kleuren paprika’s
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 100 gram champignons
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 1 tl peterselie
  • 1 tl basilicum
  • evt. naar keuze gehakt of kip

 

Bereiding:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bij courgette-spaghetti doe je de sliertjes 2 minuten in kokend water.
Snij alle groenten in stukjes.
Bak de uien en voeg het teentje knoflook toe. Indien je voor vlees kiest bak je het gehakt of de kip gaar.
Voeg de champignons en courgette toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg vervolgens de paprika’s toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Strooi de kruiden erover en voeg de tomaten toe. Nog even laten pruttelen en dan schep je de groentesaus over de pasta.
Ook lekker met een beetje geraspte kaas erover!

Eet smakelijk!

 

Voor een volgende keer kun je blijven variëren met groenten of je kliekjes erin verwerken. Denk bijvoorbeeld aan wortel, spinazie, boontjes, bloemkool, broccoli of mais.