Selecteer een pagina

We weten allemaal dat gezonde voeding cruciaal is voor een gezond en vitaal leven. Maar wat is gezond? Voeding bestaat uit koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels, vitaminen, mineralen en spoorelementen en die heb je in bepaalde verhoudingen nodig. Maar dit betekent niet meteen dat je lichaam ze goed verwerkt.

Je bent namelijk niet alleen wat je eet maar ook wat je verteert, opneemt, verdraagt en uitscheidt.

En op deze punten gaat het in de spijsvertering vaak mis.

Dit kun je merken aan klachten aan je immuunsysteem, je kunt je moe voelen, een verminderde weerstand hebben, ontstekingen krijgen (zowel van binnen als aan de buitenkant, denk aan je huid), auto-immuunziekten kunnen verergeren maar ook hoe lekker je in je vel zit. Hiervoor is een goede darmwerking noodzakelijk, je darmen worden niet voor niets je tweede brein genoemd en maar liefst 80% van je immuunsysteem wordt door je darmmicrobioom bepaald.

Om spijsverteringsklachten te voorkomen moet elk stapje in de vertering goed verlopen. Van het goed kauwen met voldoende speeksel, een zure omgeving in de maag, voldoende spijsverteringssappen en een goede darmwerking met een gevarieerde darmflora.

Er kan op veel plekken iets mis gaan en ik wil je helpen om dit te voorkomen of verhelpen! Wist je dat 1 op de 5 mensen darmklachten ervaart en dat de meeste mensen hier jaren mee blijven doorlopen? Tijd om daar verandering in te brengen!