Kiemgroenten

Kiemgroenten zijn een kleurrijke, lekkere en gezonde toevoeging aan je voedingspatroon.

Kiemen zijn jonge plantjes die ontspruiten uit de zaden van zaden, noten, pitten, granen en peulvruchten.
Voorbeelden van kiemen zijn alfalfa, taugé en tuinkers.

Kiemgroenten hebben een grote voedingswaarde.
Ze bevatten grote hoeveelheden anti-oxidanten die de vrije radicalen* in ons lichaam onschadelijk maken.

Ook zijn kiemgroenten een goede bron van veel vitaminen en mineralen, van eiwitten, enzymen en vezels. Ze versterken het immuunsysteem.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat kiemen per gram 10 tot 100 keer meer actieve stoffen kunnen bevatten dan hun volwassen soort. Zo stijgen B-vitaminen door het kiemproces vaak met 300 tot 500% vergeleken met het droge zaad.

Een echte superfood als je het mij vraagt! Op de foto een lekkere pittige mix kiemgroenten, alfalfa, prei en radijs.
Ik voeg ze te aan salades of op mijn broodbeleg.

Je kunt ze ook zelf thuis in je keuken kiemen, super makkelijk en goedkoop.

* Vrije radicalen zijn stoffen die in het lichaam worden aangemaakt en hier de celweefsels beschadigen en het verouderingsproces versnellen.

@bron: De voedingswijzer