Selecteer een pagina

Een van mijn favoriete gezonde tussendoortjes is toch wel dit bananenbrood.
Het is echt super snel gemaakt en de oven doet de rest. Het bananenbrood is erg populair!
En als ik het niet uitdeel vries ik ook vaak wat plakjes in zodat ik altijd een lekker tussendoortje op voorraad heb.
Dit recept is tarwe- en glutenvrij en melkvrij.

 

10-12 plakken
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 60 minuten

 

Ingrediënten:

3 (over)rijpe bananen
200 gram amandelmeel
50 gram speltbloem
1 eetlepel bakpoeder
2 eieren
50 gram honing
2 handen gedroogde cranberries
2 handen gemengde noten
cakevorm

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Prak de bananen, meng het amandelmeel, speltbloem en bakpoeder erdoor. Klop de eieren los en roer deze met de honing door het beslag. Schep de cranberries erdoor.
  • Hak de noten grof en schep ze ook door het beslag.
  • Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak het bananenbrood in 60 minuten bruin en gaar.
  • Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm op een rooster.

Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast dan blijft deze ongeveer 4 dagen goed.

Je kunt het bananenbrood ook goed invriezen, doe dan elk plakje apart in een diepvrieszakje. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje op voorraad.